Glas Javnosti

Policija opasno pogrešila?! Označili Benjamina Mugošu kao napadača na "Grand" i kuću Golubovića, iako je u vreme oba napada bio u zatvoru (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Pre desetak dana policija i tužilaštvo sazvali su konferenciju za medije kako bi objavili da su rasvetlili još jedan stari slučaj bombaških napada na kafić "Grand" i kuću policijskog funkcionera Duška Golubovića iz 2015. godine.

Kao direktne izvršioce označili su Jovana Grujičića i Benjamina Mugošu.

Jedini problem je taj što je Mugoša u vrijeme oba napada bio sve vreme u istražnom zatvoru, zbog čega je Osnovni sud naredio da se odmah pusti na slobodu.

Kako je moguće da tužilaštvo i policija, ali i sudija za istragu koji ga je poslao u pritvor - ne provjere ove stvari i naprave ovakvu grešku?

Otkako su izvršeni bombaški napadi na lokal "Grand" i kuću policijskog funkcionera Duška Golubovića 2015. godine, policija i tužilaštvo, kako tvrde, bez prestanka su radili na rešavanju slučaja da bi pre desetak dana, na konferenciji za medije, kao nalogodavca označili Podgoričanina Zorana Mugošu, koji je u bekstvu, a za neposrednog izvršioca Jovana Grujičića i saizvršioca Benjamina Mugošu.

A da ipak nisu potpuno uspeli, saopštio je podgorički Osnovni sud, jer ne postoji osnovana sumnja da je Benjamin Mugoša saizvršilac jer je u vreme bombaških napada bio iza rešetaka u Spužu.

I Mugoša je bezuspešno nadležnima tvrdio da je u vreme bombaških napada bio u zatvoru, zbog čega je veće ukazalo na propuste tužioca, ali i sudije za istragu, koji mu je odredio pritvor do 30 dana.

-Odavno nije bilo ovako neprijatne situacije. Ovo je prvi put da ja mogu da se setim da su policija i tužilaštvo propustili da preduzmu minimum radnji, a da su zakazali pres konferenciju da se pohvale svojim rezultatom- istakla je Dina Bajramspahić iz NVO Institut Alternativa koji često istražuje poverenje građana u policiju.

Bajramspahić kaže da do ovoga ne bi došlo da je svako odgovorno radio svoj posao.

Iz Uprave policije su odgovorili da to što je sudija za istragu Mugoši odredio pritvor ukazuje na zakonito postupanje službenika, a da je dalji tok izviđaja rezultirao novim činjenicama na osnovu kojih je pritvor i ukinut.

(izvor: Vijesti.me)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR