Glas Javnosti

POLICIJA ĆUTI o skupu pred Cetinjskim manastirom, a OBAVEŠTENA JE: Građani uznemireni!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Kako je rekao danas nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“, Zdravko Krivokapić, nacionalističke strukture najavile su skup u Cetinju koje nikada do sada nisu organizovale okupljanja ispred Cetinjskog manastira, već su to uglavnom činile ispred Dvorca kralja Nikole. A povodom toga oglasili su se iz Mitropolije crnogorske-primorske koji su problem prijavili nadležnim organima.

-Zbog velikog interesovanja i uznemirenosti vernika i drugih građana, obaveštavamo javnost da smo o današnjem najavljenom okupljanju pred Cetinjskim manastirom, još tokom jučerašnjeg radnog dana, obavestili Odeljenje bezbednosti Cetinje, direktora Uprave policije Crne Gore g. Veselina Veljovića i Ministra unutrašnjih poslova g. Mevludina Nuhodžića- saopštavaju iz Mitropolije.

Sa dopisom Mitropolije Policiji i MUP-u, upoznati su i gradonačelnik prestonice, kao i Delegacija Evropske unije i ambasade Sjedinjenih američkih država i Ujedinjenog kraljevstva u Crnoj Gori.

U svom obraćanju smo nadležnim organima uputili zahtev da današnji dan prođe mirno i da preduzmu sve neophodne aktivnosti radi sprečavanja bilo kakvog narušavanja javnog reda i mira.

-Danas do 13 časova nismo dobili nikakvu informaciju iz Uprave policije o postupanju po našem zahtevu, niti smo upoznati da li su preduzete bilo kakve aktivnosti u pogledu očuvanja javnog reda i mira i bezbednosti građana i crkvene imovine, što je očigledno odstupanje od dosadašnje prakse, koja je, u sličnim situacijama, podrazumevala komunikaciju Policije sa Mitropolijom- navode oni.

Foto: Mitropolija.com

-Javnosti se obraćamo u nespokojstvu da li će današnje popodne proteći u miru i poretku. Cetinjski manastir, kao što svi Cetinjani dobro znaju, otvoren je za svakoga bez razlike u nacionalnoj, ideološko-političkoj ili bilo kakvoj drugoj pripadnosti. Ne postoji nikakav razlog da se neko okuplja pred njim protiv bilo koga, a osobito ne da se Crna Gora brani od ovog manastira ili nekoga u njemu. Svi žitelji manastira, na čelu sa mitropolitom, su dobroželatelji Crne Gore-  naveli su iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR