Glas Javnosti

Policija Crne Gore objavila zašto je uhapsila Amfilohija!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Uprava policije Crne Gore objavila je večeras saopštenje povodom današnjeg hapšenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i više sveštenika.


Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Policija u Podgorici je danas, obavljajući redovne aktivnosti na praćenju poštovanja mera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti koje su donete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, na dve lokacije ispred verskih objekata registrovala prisustvo većeg broja građana i sveštenika.

Građani i sveštena lica su registrovani na dve lokacije, ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja i ispred manastira Zlatica.

Službenici policije su o događajima obavestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilšatvu u Podgorici. Sva lica su pozvana i dovedena u svojstvu građanina u službene prostorije Centra bezbednosti Podgorica kako bi se od njih prikupila obaveštenja na navedene okolnosti.

Policija je prikupila obaveštenja od građana i sveštenih lica. Po nalogu tužioca sva prikupljenja obaveštenja kao i drugi podaci i informacije do kojih je policija došla tokom preduzetih aktivnosti biće dostavljeni tom tužiocu na ocenu i mišljenje".

 

Izvor: Sputnjik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR