Glas Javnosti

UŽIVO, USTOLIČENJE MITROPOLITA: JOANIKIJE I PORFIRIJE HELIKOPTEROM SLETELI NA CETINJE, POČINJE LITURGIJA, PONOVO SUZAVCI! (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Tenzije u Crnoj Gori povodom ustoličenja novog mitropolita Joanikija na cetinjskom manastiru ne smiruju se ni jutros. Joanikije i Porfirije sleteli su helikopterom na cetinjski manastir, gde upravo pičinje sveta liturgija.

9.30 U samom centru Cetinja novi incidenti! Bačeno je nekoliko suzavaca, situacia se ponovo postaje dramatična. Ima povređenih.

8.41 Joanikije i Porfirije su na Cetinje sleteli helikopterom prenose mediji.

Inače najmanje tri autobusa sa sveštrenstvom i gostima još uvek stoji na parkingu ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a nezvanično im je rečeno da neće biti organizovanog prevoza ka Cetinju

08.11 Prema prvim informacijama, pripadnici SAJ su krenuli da razbijaju barikade koje su napravile komite.

7.36 Patrijarh Porfirije, mitropolit Joanikije i 49 vladika Srpske pravoslavne crkve krenuli su jutros ka Cetinju, na ustoličenje crnogorskog – primorskog mitropolita. Ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja krenulo je nekoliko autobusa u kojima su gosti Mitropolije i predsjednici crkvenih opština, piše DAN.

7.17 Podgorički mediji pišu da je rano jutros na Cetinje poslata protivteroristička jedinica i vozila za privođenje.

07.15. Upravo su počeli novi sukobi, između ekstremista i policije na Cetinju, prema saznanjima medija, demonstrante prevodi savetnik crnogorskog predsednika Mila Đukanovića Veselin Veljović.

Policija je bacila suzavac na ekstremističke grupe okupljene na Dvorskom trgu, javlja Antena M.

Кako piše ovaj portal, oni su se opet okupili.

Кod muzeja Кralja Nikole došlo je do novog obračuna između demonstranata i policije. Nekolicina ljudi je krenulo kamenicama da gađa policiju, nakon čega je ona ponovo upotrebila suzavac.

Na policiju na Cetinju je bačen molotovljev koktel, tvrde iz Кabineta predsednika Vlade Crne Gore. “Vijestima” je iz Кabineta zvanično saopšteno da su demonstranti bez ikakvog povoda na više lokacija napali policiju.

Podsetimo, u Crnoj Gori, u Cetinjskom manastiru, za danas u 8 sati planirano je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, čemu se protivi grupa demonstranata, tražeći da se ta svečanost obavi van Cetinjskog manastira. Kako javlju mediji, koji se nalaze u Crnoj Gori, u Podgorici je osvanulo mirno jutro, a na Cetinju je došlo do novog obračuna demonstranata i policije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR