Glas Javnosti

PODGORIČANI SE OTIMALI ZA SAKSIJE CVEĆA: Poklon - sadnica dovela do masovnog KRŠENJA EPIDEMIOLOŠKIH MERA! (FOTO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Pojedini su napunili gepeke sa saksijama, iako je bilo planirano da po jednu dobije svako od prisutnih.

Poklon - sadnica cveća dovela je do masovnog kršenja epidemioloških mera i opšteg grabeža u centru Podgorice, pišu Vijesti.me. 

Više stotina građana okupilo se na Trgu nezavisnosti, bez poštovanja epidemioloških mera donetih u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

 

Predstavnici su više puta pozivali okupljene da se pridržavaju epidemioloških mera - drže distancu i pravilno nose masku, ali su njihovi apeli ignorisani.

U jednom trenutku pojavila se i policija, uz upozorenje da će prekinuti događaj ukoliko se ne budu poštovale mere.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Marina Miketic Nikolic (@marinamiketic)

 

Na kraju nastao je opšti grabež za cvećem - više građana se i po nekoliko puta vraćalo kako bi uzelo saksiju. Pojedini su u neposrednoj blizini parkirali vozila i napunili gepeke sa saksijama, iako je bilo planirano da po jednu dobije svako od prisutnih.

Trebao je da se održi i kratak koncert gudačkog kvarteta, nakon kojeg je trebalo da se podeli cveće, ali koncert na kraju nije održan, a cveće je razgrabljeno.

 

Pošto su se okupljeni razišli, nešto posle 18 sati, ekipe "Čistoće" izašle su na Trg kako bi počistile između ostalog i plastične boce, kese i ostali otpad koji su nesavesni građani ostavili.

Povodom 9. maja – Dana Evrope, šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa (Cristina), gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković I glavna pregovaračica Zorka Kordić otvorili su u petak cvetni tepih na trgu nezavisnosti.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR