Glas Javnosti

PODGORICA: POLICIJA U HRAMU! Sprema se poziv sveštenicima na informativni razgovor? Narod brani oca Mirčetu (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Crnogorska policija ušla je u Saborni hram Hrista spasitelja u Podgorici sa namerom da privede protojereja Mirčetu Šljivančanina. Protojerej stavrofor Velilibor Džomić tvrdi, međutim, da u Hramu Hristovog vaskresenja u Podgorici nema policije.

- Nema nikakve policije u hramu - kratko je rekao Džomić za Sputnjik. On ipak nije isključio mogućnost da neko od sveštenika bude pozvan na informativni razgovor.

Protojereja Šljivančanina su, po rečima podgoričkog paroha Predraga Šćepanovića, pripadnici policije hteli da privedu, ali da ga je odbranio narod.

-Očekujemo da će policija doći po njega čim se narod raziđe - kazao je Šćepanović.
Šćepanović nije znao ništa o krivičnoj prijavi koja je bila podneta, pa je tužilaštvo odbacilo, kako su javili neki mediji.
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je ranije večeras ispred Hrama Hristvovog Vaskrsenja u Podgorici da je od njega i protojererja Mirčete Šljivančanina traženo da "razagnaju narod sa Hrama".

Amfilohije je to rekao nakon povratka pred Hram Hristovog Vaskrsenja sa protestne litije ulicama Podgorice u kojoj je učestvovalo više hiljada građana i koju je on predvodio.

Izvor: Vijesti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR