Glas Javnosti

Pobratimi iz Kragujevca šalju podršku Srpskoj narodnoj odbrani Vasojevića: ZAJEDNO U BORBI ZA SVETINJE

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Povodom proslave Vidovdana i odbrane svetinja, pobratimskoj organizaciji "Srpska narodna odbrana Vasojevića i limske doline" uputila je čestitke i bratsku ruku podrške "Udruženja Vasojevića Kragujevca".

Kažu da na Vidovdan sve treba da se vidi,ali i ono što se srcem osjeća. Vele,da su sve velike bitke završene,samo jedna traje i danas,evo već 631 godinu. Kao i onda,i danas, traje ta borba za očuvanje slobode,vjere,časti i dostojanstva,kao i za opstanak svekolikog srpstva. Danas smo jači za sećanje na te velikane našeg roda, poput Lazara, Miloša, Boška Jugovića,V asojević Steva i ostale kosovske velikane.

Srećom, mnogobrojni su i današnji junaci,koji na savremen i adekvatan način,se bore za iste vriednosti, predvođeni našom Srpskom pravoslavnom crkvom, u čije ime visoko u ruci, nose krst pravoslavni, naši Mitropolit crnogorsko-primorski i skenderijski i Egzarh pećkog trona, preosvešteni Amfilohije, kao i naš mudri i odmereni preosvećeni Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, a ispred nepregledne kolone dece, omladine, majki, kao i ogromnog broja intelektualaca i vernog naroda.

"Srpska narodna odbrana Vasojevića i limske doline" je takođe na čelu te kolone, na čemu im čestitam, sa željom da istraju uz našu podršku.

Takođe, upućujem čestitke svim laureatima, kojima će biti uručene medalje, povelje i nagrade. Obzirom da ne mogu lično da prisustvujem proslavi iz poznatih razloga,zamoliću da se ovaj telegram podrške pročita javno, poručuju iz Udruženja Vasojevića Kragujevac.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR