Glas Javnosti

PATRIJARH PORFIRIJE: Neka misli ko šta hoće i neka se deklariše kako hoće, ali ko je Vasojević on pripada srpskom narodu (FOTO+VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Patrijarh srpski Porfirije poručio je u Beranama da svako ko je Vasojević pripada srpskom narodu, pa neka misli ko god hoće.

On je večeras oko 17 sati stigao u Đurđeve stupove uoči ustoličenja episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija i nakon večernje službe poručio da svako ko govori da crkva ima političke težnje obmanjuju narod.

 "Naši srodnici i braća koji ne misle kao mi su zavedeni i zato ću ponoviti: duh litija je pokazao naš stav. Kritikovali su me što u Podgorici nisam pomenuo crnogorski narod. Neka misli ko šta hoće i neka se deklariše kako hoće, ali ko je Vasojević on pripada srpskom narodu", jasan je patrijarh.

Kako je dodao, to ne znači da mi ne prihvatamo one koji se deklarišu kao Crnogorci.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Berane online (@beraneonline)

"Litije koje su u Beranama počele pokazale su da je živ Bog među nama.Vasojevići imaju nemjerljiv udio u srpstvu, to je najveće srpsko pleme. Mnogi su mislili da su Boga izagnali sa ovih prostora. Prethodne godine se pokazalo da je u ovom narodu pokazao Bog a naročito u Beranama. Ovdje su počele litije, a Bog je živ jer vam je živa vjera iako je za mnoge bila sablazan i ludost. Vjerom se ne bojimo ničega, ni smrti. Velika mi je radost što smo se baš ovdje sabrali oko ove divne i drevne zadužbine Nemanjića", naglasio je on.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije kazao je da je ova episkopija ostala vjerna Hristu Bogu u najtežim vremenima i komunističkom bezbožju.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Berane online (@beraneonline)

"Ovaj božji i blagosloveni narod dočekuje patrijarha i širi srca i ruke da ga zagrli sinodskom ljubavlju i odanošću. Došli ste, vaša svetosti, da date novi zamah obnovi ove episkopije. Veliko vam hvala na trudu i ljubavi. Prvo treba da se izmirimo s Bogom pa sa savješću pa jedni sa drugima. Da prevaziđemo podjele i raskole i da prepoznamo jedni druge kao braću u Hristu- poručio je mitropolit.

(Glas javnosti/Dan)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR