Glas Javnosti

Панчево уз браћу у Црној Гори: Друга литија подршке у недељу

Crna Gora
Autor: in4s.net/foto: Wikipedija

Нешто више од 2.000 људи присуствовало је молебану и литији, код крста у градском парку, на тргу Краља Петра Првог

У недељу 23. фебруара грађани Панчева уз благослов његовог преосвештенства епископа банатског Никанора и свештеника Српске православне црквене општине Панчево, организовали су другу литију посвећену подршци правде и СПЦ у Црној Гори. Тако је Панчево, уз Ваљево, други град у Србији у коме се одржала и друга литија подршке.

Нешто више од 2.000 људи присуствовало је молебану и литији. Код крста у градском парку, на тргу Краља Петра Првог. Отац Радослав Радмановић истакао је важност оваквих окупљања и чињенице да нећемо дати светиње у Црној Гори ни по какву цијену. Отац Радослав је још једном позвао невладин сектор који се бави људским правима да стане у одбрану људских права и питања неповредивости приватне својине.

Гуслар Славко Алексић добио је громогласан аплауз након сјајне изведбе „Зидања Раванице“.

На крају се присутнима обратио историчар др Александар Раковић који је указао на конвертитски карактер Мила Ђукановића. Уочио је како је Мило отпадник од свог народа и први Ђукановић који је продао српство, у које се и сам својевремено заклињао. Истакао је да је тај конвертитски карактер Мила Ђукановића управо извор његове патолошке мржње према Србима. Александар Раковић је позвао српске земље на уједињење и истакао потребу народа са ових простора да имају једну јаку српску државу. На крају је поздравио српско Панчево и нагласио значај оваквих окупљања за град у Банату, који са неколико последњих дешавања, несумњиво добија статус водећег просрпског града у Србији.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR