Glas Javnosti

LJUBIŠA MRDAK, radnik obezbeđenja koji je poginuo u pljački pošte u Nikšiću bio redovni učesnik litija! Bratstvo Stupovi: Zbogom brate naš dobri, do sledećeg susreta! (FOTO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Radnik obezbeđenja Ljubiša Mrdak koji je poginuo jutros u oružanoj pljački pošte u Nikšiću bio je član Pravoslavnog bratstva Stupovi i jedan od predvodnika litija protiv Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori

Ljubiša Mrdak bio je, prema rečima izvora Glasa porodičan čovek koji je vredno radio da obezbedi porodicu. 

- Sedam puta je gubio posao i počinjao ispočetka. Poginuo je za 350 evra kolika mu je bila plata kao radniku obezbeđenja. Bio je poručnik Vojske Jugoslavije i Vojske Srbije i Crne Gore, redovni davalac krvi, nijedno litije nije propustio. Bio je pošten i častan čovek koji nije zaslužio da tako nastrada, kaže  jedan od Mrdakovih bliskih prijatelja za Glas. 

Bratstvo stupovi saopštilo je da se sa velikom nevericom, tugom i stegnutnog srca, oprašta od brata u Hristu Ljubiše Mrdaka.
- Tvoja snaga i velika borba za odbranu svetinja i svega Srpskog u Crnoj Gori je nešto kroz šta ćeš živjeti vječno. Ponosni na to što si bio jedan od nas, možemo reći da si se imao rašta i roditi. Sa nadom u Vaskrsenje i život vječni, zbogom brate naš dobri, do sledećeg susreta, poručilo je Pravosplavno bratstvo Stupovi.

Oružana pljačka dogodila se jutros kod nove Pošte u Ulici serdara Jola Piletića kada su maskirani napadači, sa oružjem napali su vozilo i vozače koji su dovezli novac za poštu. Tom prilikom Mrdak je ranjen, a od zadobijenih povreda je ubrzo preminuo. 
Ne zna se još uvek koliko su pljačkaši odneli novca.

Foto: Glas javnosti

- Jutros oko 8,50 časova ispred prostorija Pošte Crne Gore u ulici Jola Piletića u Nikšiću došlo je do razbojništva kojom prilikom su izvršioci upotrebili vatreno oružje usled čega je radnik obezbeđenja zadobio teške telesne povrede. Policija intenzivno traga za izvršiocima razbojništva koji su jutros naoružani izvršili ovo krivično delo i otuđili za sada neutvrđenu količinu novca. Povređeni radnik obezbeđenja je hospitalizovan u Medicinskom centru u Nikšiću. O događaju je obavavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvo u Podgorici a na licu mesta se vrši uviđaj. Brzim i efikasnim radom policije u mestu Grebice pronađeno je zapaljeno vozilo za koje je sumnja da je korišćeno u izvršenju ovog krivičnog dela., saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR