Glas Javnosti

OVDE NE DOLAZI, NEĆEŠ UĆI! Dritanu Abazoviću trajno ZABRANJEN ULAZ u KAP

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Dritan Abazović je persona non grata u Kombinatu aluminijuma u Podgorici. Izvršni direktor "Uniproma" Veselin Pejović saopštio je potpredsedniku Vlade Crne Gore da mu trajno zabranjuje ulazak u pogone i sve fabrike tog privrednog društva dok ono postoji.

- Kako se bliži kraj poslovne godine, a gasimo proizvodnju, imamo puno problema koje sami rešavamo, kako sa partnerima tako i zaposlenim radnicima i na tehnološko-proizvodnim linijama koje se zaustavljaju posle 50 godina. Prekinuću na neko vreme komunikaciju sa vama, uz saopštenje odluke koju sam doneo - a to je da vam se trajno zabranjuje ulazak u pogone i sve fabrike ovog privrednog društva dok ono postoji - poručio je Pejović.

Poručio je Abazoviću da ga čeka da saopšti i rezultate pretraga koje obavljaju državni organi na šta ih je podstakao i, kako je rekao, "neprekidno ih huška u nadi da će pronaći manjkavosti u poslovanju Uniproma".

- Kada ćete saopštiti ko vam je nudio 21 milion evra i kako vam je prišao taj ponuđač, smatrajući da za tu cenu može promeniti vaš politički stav, preko koje destinacije? O čemu ste razgovarali sa jednim poslovnim čovekom, značajnim investitorom u Crnoj Gori koju je napustio nakon vašeg dolaska na funkciju, za vreme vašeg boravka u Dubaiju i na upriličenom sastanku unapred dogovorenom, a održanom u poznatom restoranu tog grada - pitao je Pejović Abazovića.

Reagovanje Veselina Pejovića usledilo je nakon što je potpredsednik Vlade saopštio da je Pejović prećutao sa kim je osnovao firme, te pitao da li je novac iz KAP-a izvlačio kroz transakcije tih kompanija ili "neke nedavno otkrivene trastove".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR