Glas Javnosti

OTVORENA PANDORINA KUTIJA U CRNOJ GORI! Tajni ugovori i skriveno bogatstvo Đukanovića po raznim državama (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Istraživački centar MANS otkriva tajne poslove Mila i Blaža Đukanovića u okviru globalne istrage o offshore kompanijama pod nazivom “Pandora papiri”.

Milo i Blažo Đukanović su 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara, objavljeno je na sajtu Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Sin predsednika Crne Gore je iskoristio tu strukturu da formira i dve skrivene kompanije sa ćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori.

Do sada najveća baza procurelih podataka sadrži skoro 12 miliona dokumenata iz 14 offshore agencija. Jedna od njih je ALCOGAL, vodeća advokatska kancelarija u Panami sa predstavništvima na svim poznatijim offshore destinacijama, uključujući Britanska devičanska ostrva, preko kojih su, kako navode iz MANS-a, vođeni poslovi porodice Đukanović.

U dokumentaciji te panamske firme MANS je pronašao overene kopije ugovora o uspostavljanju trastova koje su, kako je saopšteno, Milo i Blažo Đukanović sklopili 21. juna 2012. godine sa kompanijom CM Skye 2 (PTC) Limited registrovanom na Britanskim devičanskim ostrvima.

Da se zaista radi o predsedniku Crne Gore i njegovom sinu MANS tvrdi da pokazuje overena dokumentacija koja je priložena prilikom uspostavljanja trastova: diplomatski pasoš Mila Đukanovića i račun za vodu sa njegove podgoričke adrese, koji je poslužio kao dokaz prebivališta. NJegov sin je dostavio crnogorsku ličnu kartu i račun za iznajmljivanje stana u Londonu, saopšteno je. 

(Glas javnosti/Vijesti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR