Glas Javnosti

Otac Gojko: Teško je boriti se i protiv opasnog virusa, i protiv neistina koje se šire o crkvi

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Rektor Cetinjske bogoslovije, otac Gojko Perović kaže da je Crkvi teško da se bori i protiv opasnog virusa, i protiv neistina koje se o njoj šire, a da istovremeno sluša sa visokih državnih adresa neosnovane prijetnje umjesto poziva na dijalog i zajednički rad.

On je to kazao reagujući na izjavu direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore Bobana Mugoše, koji je rekao da „ne zna šta je potrebno da sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske shvati da svaki poziv na okupljanje i dolazak u vjerske objekte predstavlja veliki rizik", te da su "vjerski obredi posebno rizični jer se okupljaju ljudi koji se ne poznaju“. 

Komentarišući za Sputnjik ovakve stavove nadležnih, otac Gojko je istakao da Srpska pravoslavna crkva shvata ozbiljno preporuke ljekara, te da će se narednih dana blagovremeno oglasiti povodom proslave Vaskrsa u Crnoj Gori. 

„Pozdravljamo napore ljekarskih timova na suzbijanju epidemije. Sve smo zdravstvene mjere do sada poštovali. Jučerasnji sastanak predstavnika Mitropolije i Nacionalnog koordinacionog tela je bio konstruktivan. Izjava o kojoj dr Mugoša govori data je prekjuče - dan uoči sastanka. Problem je u sporosti pojedinih medija koji i inače ne informišu o Crkvi adekvatno i istinito“, rekao je Perović. 
Dodao je da će se SPC ovih dana blagovremeno oglasiti i povodom proslave Vaskrsa. 

„Biće jasno da smo preporuke ljekara shvatili veoma ozbiljno. Jako je teško nama u Crkvi boriti se istovremeno i protiv opasnog virusa, i protiv neistina koje se o Crkvi šire, a istovremeno slušati sa visokih državnih adresa neosnovane prijetnje umjesto poziva na dijalog i zajednički rad. I pored svega toga - glas Crkve će i dalje biti glas blagoslova i poziva na odgovornost i mir“, poručio je Perović.

Sputnik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR