Glas Javnosti

OTAC GOJKO PEROVIĆ: Smenjuju me lažnim podmetačinama - NEKA JE NAM BOG U POMOĆI!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Gojko Perović, rektor Cetinjske bogoslovije, demantovao je danas da je smenjen sa te pozicije, kako su preneli pojedini mediji.

Danas je u nekim medijima procurela vesta da je Perović smenjen i poslat u Podgoricu, gde će biti starešina Crkve Svetog Đorđa.

Perović je u izjavi za "Svetigoru" koja je preneta na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske, demantovao te izveštaje.

- Nema nikakvih smena, kazni, suđenja niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od strane nadležnih crkvenih institucija. Sve se, Bogu hvala, odvija u redovnim okolnostima i kako treba. Ne znam čemu služe i kome dobro mogu doneti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve i njenoga rada. Sve što radimo - radimo transparentno. Toliko smo prisutni u javnosti da nam se na tome, sa nekih adresa, i prigovara. A opet, iste te adrese, uporno i bez prekida prenose laži o nekim navodno tajnim i zakulisnim radnjama u Crkvi. Što bi rekao narod: Neka nam je svima Bog na pomoći - rekao je Perović.

On je dodao da se Bogoslovija redovnim aktivnostima priprema za početak nove školske godine i da se trenutno radi na adaptaciji školskih prostorija.

Mediji su danas, pozivajući se na nezvanične crkvene izvore, da je Gojko Perović smenjen je sa dužnosti koju obavlja, ali ga nije smenila Beogradska patrijaršija, već mitropoit Joanikije, koji je još neke cetinjske sveštenike premestio u druge sredine.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR