Glas Javnosti

Otac Gojko Perović: Građansku Crnu Goru su pokrenule litije; dokaz su spiskovi podrške

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Pisma podrške raznih profesija i spiskove sa njihovim imenima vidim kao još jedan u nizu dokaza da su litije pokrenule građansku snagu Crne Gore, i da na delu imamo upravo građansku homogenizaciju društva, a ne etničku, nacionalnu, pa eto čak ni versku, poručio je rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović.

-Zašto kažem – homogenizaciju, i zašto je uopšte to bitno ili potrebno sada? Objedinjenje što više građana oko jednog istog cilja, vraća veru u stabilnost i napredak društva u kom živimo. U ovom slučaju – objedinjuju se svi, bez razlike Crnogorci, Srbi, Muslimani…. vernici, agnostici ili ateisti…. oko pitanja da li nam treba Ustav jednak za sve, i trebaju li nam, na osnovu takvog Ustava, zakoni koji će se jednako odnositi na sve? Očigledno je da je narod u litijama, svojim mirnim a upornim protestima, pokrenuo građansku snagu koja vapije za stabilnošću i za vladavinom prava-, naveo je Perović.la sila i selektivna pravda.

-Evo sinoć se sva represivna sila ove države okomila na porodicu crnogorskog oficira koji je podržao litije. Uprkos preporukama našeg ombudsmana da je oficirima crnogorske vojske dozvoljen takav ljudski i građanski angažman, Uprava policije nad porodicom Kasalica trenira strogoću i pokazuje mišiće – postajući tako, umesto faktora društvene stabilnosti i bezbednosti, uzrok osećaja opšte nesigurnosti-, ističe Perović.

Izvor: Sputnjik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR