Glas Javnosti

OPET HAOS U BUDVI: Obezbeđenje ne dopušta odbornicima da uđu u opštinu

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Jutros je umalo došlo do fizičkog obračuna u Budvi, kada je odbornik Demokratskog fronta Janko Dimić, pokazujući odborničku legitimaciju, zatražio od policije da postupi po zakonu i pusti ga da uđe u Skupštinu opštine, što su pripadnici privatnog obezbeđenja sprečili, prenose podgoričke Vijesti.

Došlo je do komešanja, a potom je u nameri da uđe i ode u skupštinsku službu sprečen i Krsto Radović, koga je odbornička većina smenila 11. juna sa funkcije predsednika Skupštine opštine.

Pripadnici privatnog obezbeđenja praveći živi zid telima sprečili su da u Opštinu uđu i odbornici Mijomir Pejović (Demokrate), Đorđije Vujović (DF), kao i Marko Marković i Nikola Jovanović koji su voljom odbornika DPS, SD, Crnogorske i Stevana Džakovića smienjeni sa mesta potpredsednika Opštine i šefa kabineta predsednika.

Nakon što policija nije sklonila privatno obezbeđenje i omogući mu ulazak u Skupštinu, Dimić je Opštinu uporedio sa kućom Zemunskog klana u Šilerovoj.

„Mi je nećemo srušiti, ali ćemo kriminalce iz nje isterati“, kazao je Dimić i zatražio od policije da ona kaže da li se odbornicima ne dozvoljava ulazak.

On je kazao da nije nasilan i da samo želi u skladu sa zakonskim propisima da preda papire u skupštinsku službu.

Mijomir Pejović je tada zapitao policijskog starešinu šta onda kordon policije radi na ulazu u Opštinu, ako je privatno obezbeđenje ono koje sprečava ulazak.

„Ako je ovo služba obezbeđenja, šta ćeš ti tu? Kažite nam, šta radi policija. Ti si pristao da praviš paravan privatnom obezbeđenju, koje štiti mafiju“, poručio je Pejović.

Radović je kazao da im je sinoć stigao mejl od samozvane predsednice Anđele Borilović (Ivanović) o zakazivanju "nekakve sednice u subotu”.

„Kao predsednik Skupštine, nisam zakazao nikakvu sednicu, i odbornici traže da odu u skupštinsku službu da vide o čemu se radi. Molimo da dozvolite da uđemo. Vi čuvate ljude u izvršenju krivičnog dela. Dajte nam napismeno ko vam je naredio da ne možemo ući, da li takozvana predsednica, da li Snežana Kuč ili šarlatan Divanović. Gde je pečat, gde je potpis da ne možemo ući? Policija radi po usmenim naređenju nekog privatnog obezbeđenja. Policija treba nas da čuva, a ona čuva bitange koje su uzurpirale vlast“, kazao je Radović.

Mijomir Pejović je tada zapitao po kojim merilima odbornice Snežana Kuč (DPS) i Anđela Borilović (Ivanović) mogu da budu u skupštinskoj službi, a ne i ostali odbornici.

(Izvor: Sputnjik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR