Glas Javnosti

OKOLINA PODGORICE U 'PLAMENU': Vatra 'guta' sve pred sobom, vatrogasci se bore sa vetrom (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Požar u okolini Podgorice, u Smokovcu, se brzo širi zbog vetra koji nikako da stane, a vatra je tako veliko brzinom zahvata kuće i otežava pristup vatrogascima na terenu.

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Podgorice bore se sa velikim požarom koji je aktivan na području Smokovca. Vatrogasne ekipe uspele su da od vatre odbrane kuće na jednom mestu, ali požari prete još nekim kućama.

Gašenje požara otežava jak severni vetar.

Požar na Smokovcu izbio je pre dva dana, a juče je bio ugašen, da bi ga danas vetar raširio prema selima Kupusci i Momče. Sve raspoložive ekipe Službe zaštite i spasavanja, kako je najavljeno, dežuraće na tom reonu.

Direktorat za vanredne situacije danas je upozorio da se tokom naredna dva dana očekuje jak vetar u centralnim i južnim predelima Crne Gore, što će, zajedno sa visokim temperaturama, usloviti vrlo visok indeks opasnosti od požara.

Iz Direktorata su apelovali na građane da pokažu visok stepen odgovornosti u odnosu na najavljenu situaciju i da poštuju mere i naredbe nadležnih organa o zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru.

(Glas javnosti/Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR