Glas Javnosti

Oglasio se uhapšeni Budvanin: Kada radite nešto što je ispravno znate da vaš obraz ostaje čist iako je policijska čizma bila na njemu

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Sekretar za investicije Opštine Budva Mladen Mikijelj oglasio se nekoliko dana nakon njegovog hapšenja prilikom koga su policijski službenici iz Bara Saša Knežević i Alen Hamzić, upotrebom fizičke snage, prekoračili ovlašćenja.

Naime, jedan od policajaca je u sredu primenio istu tehniku kao i Derek Šovin 25. maja prilikom hapšenja Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Policajac je Mikijelju držao koleno na vratu.

Mikijelj je rekao da je dobro i da u protekla tri dana nije želeo da se oglašava kako ne bi doprineo podizanju tenzija u Budvi.

"Ponašanje policije, za mene, je nalažost očekivano. S obzirom da je Crna Gora policijska država, gde se represija, prema crkvi, opoziciji i ljudima koji imaju kritićko razmišljanje, primjenju po nalogu vrha vlasti i u cilju zaštite interesa uskog kruga ljudi. Ono što želim da istaknem jeste da sam se i pre i nakon hapšenja, i pre i nakon držanja noge na mom vratu i glavi od strane policijskog službenika osećao kao čovek koji radi pravu stvar, kao čovek koji se bori protiv nepravde i političke korupcije. Kada radite nešto što je ispravno i etički, osećate se ponosno i znate da vas obraz ostaje čist iako je policijska čizma bila na njemu. Ja sažaljavam one koji su ovo uradili, s nadom da se kaju i da će i oni uskoro biti na pravoj i jedinoj ispravnoj strani", napisao je Mikijelj na Fejsbuku.

Kako kaže, veruje da ovo nema nikakve veze sa nacionalnom pripadnošću već da je policajac iz Bara, za razliku od svojih kolega iz Budve, bio spremniji da izvršava naloge svojih nadređenih.

"Iako je policajac koji je ovo uradio druge nacionalnosti, druge veroispovesti, uveren sam da to nije razlog sto je pristupio ovom činu, uveren sam da je glavni razlog spremnost da se zarad sitnih interesa, služi diktatorskom režimu koji se protekle tri decenije enormno obogatio. Tom uskom krugu ljudi, nije stalo ni do Crne Gore, ni do Crnogoraca, ni do Srba, ni do Bošnjaka, ni do Hrvata, ni do Albanaca. Njima je jedino stalo do toga da sačuvaju bogatstvo koje je stečeno kriminalom. Retoriku i politiku su kroz protekle tri decenije često menjali onako kako im je odgovaralo i budite sigurni da bi to opet uradili ako bi im to bilo potrebno da se još koju godinu održe na vlasti".

(Izvor: Blic/Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR