Glas Javnosti

ODRIČE LI SE ZVANIČNA PODGORICA NJEGOŠA: Odbijeno da se Razvojni centar Crnogoraca na Kosmetu nazove po najvećem pesniku!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Crnogorska Uprava za dijasporu odbila je projekat da se Razvojni centar Crnogoraca Kosovo imenuje i u budućnosti deluje kao Razvojni centar „Petar Drugi Petrović Njegoš“, saopštio je predsednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan Vujičić.

Vujičić navodi da je Uprava za dijasporu Crne Gore u svom obrazloženju „služeći se neistinom optužila njihovo udruženje da de fakto ne obavlja poverenu misiju institucionalne saradnje i jačanja identiteta crnogorskih iseljenika na Kosovu“.

-Ovim licemernim obrazloženjem crnogorski režim nastavlja sa represivnim merama prema sopstvenom narodu na Kosovu samo zato što smo 2019. godine na vanrednim parlamentarnim izborima potpuno prirodno podržali Srpsku listu, zato što smatramo da je usvojeni Zakona o slobodi veroispovesti neustavan i diskriminatorski, zato što smatramo da je nasilnički napad na Budvu udar na ustavni poredak Crne Gore i na kraju zato što smo se drznuli da očuvanje našeg sveukupnog položaja i jačanje crnogorskog identiteta na prostorima kosovske zemlje gradimo na temeljima filozofije i misli crnogorskog vladike i vladara Njegoša- navodi se u saopštenju.

Vujičić je poručio da „ono što međunarodna javnost, ali posebno javnost u Crnoj Gori mora znati, jeste da je crnogorski režim nakon rata na Kosovu de fakto činio sve da zatre sve što je svedočilo o crnogorskom kulturnom identitetu“.

Razvojni centar Crnogoraca na Kosmetu otvorio je u novembru prošle godine crnogorski premijer Duško Marković, zajedno sa tadašnjim premijerom vlade u Prištini Ramušem Haradinajem.

(Izvor: IN4S)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR