Glas Javnosti

OD SUTRA NOVE MERE U CRNOJ GORI! Nova pravila za tržne centre i poslovne prostore

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Zbog bolje epidemiološke situacije u Crnoj Gori od sutra više neće biti potrebna Nacionalna digitalna COVID potvrda kao uslov za ulazak u tržne centre, poslovne centre i poslovne zgrade koje imaju preko hiljadu metara kvadratnih prostora.

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igor Galić rekao je  da je broj novoobolelih opao za 40 odsto za dve nedelje, a da je broj preminulih manji za 18 odsto.

Broj hospitalizovanih 5. oktobra je oko 11 odsto manji u odnosu na 9. septembar. U poslednje dve sedmice ukupan broj preminulih je za oko 18 procenata manji u odnosu na ukupan broj preminulih dve sedmice ranije“, istakao je Galić.

On je rekao da se izolacija skraćuje sa 14 na deset dana.

Jedan od elemenata digitalne kovid potvrde je pozitivan PCR test koji je stariji od 10 i nije stariji od 180 dana. To je preporuka Direktorata za digitalno zdravlje i to na osnovu evropskih standarda ka kojima stremimo. Ostali elementi digitalne kovid potvrde su: da je lice u potpunosti vakcinisano, nezavisno od toga koliko je dana prošlo od revakcinacije; da osoba poseduje negativan PCR test na kovid 19 koji nije stariji od 72 sata; da osoba poseduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati", rekao je Galić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR