Glas Javnosti

NOVA REAKCIJA IZ CRNE GORE: Ponovo traže izručenje Marovića od Srbije

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Crnogorsko Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava ponovo je uputilo urgenciju Ministarstvu pravde Srbije u vezi molbe za izručenje Svetozara Marovića.

U saopštenju se navodi da je presedan da se zahtev za izručenje ponavlja u periodu kraćem od pola godine, posebno imajući u vidu da je molba sa urgencijama „više puta obnavljana“ i da nije dobijen odgovor, „što posebno čudi, jer se međunarodna saradnja u krivičnim stvarima sa Srbijom u ostalim predmetima odvija kvalitetno, pravovremeno i efikasno“, prenosi RTCG.


Potreba zaštite javnog interesa, vladavine prava i međunarodnog prava, kako se navodi, podržava odluka Ministarstava finansija i spoljnih poslova SAD koji su uveli ekonomske sankcije Maroviću označenom kao akter koji ugrožava regionalnu stabilnost kroz korupciju, kriminalne aktivnosti i destabilizaciju.

"U pravcu kontinuirane saradnje sa sistemom judikature Srbije, verujemo da će se predmet dugogodišnje molbe i više upućenih urgencija razmotriti i na osnovu ratifikovanih akata na temelju bona fide i međuanrodno-pravnih principa kao i u dosadašnoj saradnji efikasno reagovati", istakli su iz Ministarstva pravde.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR