Glas Javnosti

NEPRIJATNO IZNENAĐENJE ZA KOMITE: 'U govoru ministra Leposavića nije bilo elemenata izazivanja nacionalne ili verske mržnje'!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Nevladino udruženje Forum slobodnih građana „Luča”, inače blisko bivšem režimu, zahtevalo je da se uputi inicijativa kojom se tražila provera da li je u javnom govoru ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića o događajima u Srebrenici, u Skupštini Crne Gore, bilo elemenata krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje ili drugog krivičnog dela.

Izvršni direktor Foruma slobodnih građana „Luča“ dobio je, za sve učesnike hajke na bivšeg ministra pravde, razočaravajući odgovor:

-U javnom govoru ministra Leposavića nije bilo elemenata izazivanja nacionalne ili verske mržnje niti drugog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti- navedeno je u odgovoru Vrhovnog državnog tužioca.

Ovim je stavljena tačka na hajku koju su protiv Leposavića vodili pripadnici Prve i Druge familije, a zbog čega je glasovima DPS-a i satelita i uz podršku poslanika GP URA smenjen sa funkcije ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR