Glas Javnosti

NEMA MIRA NA CETINJU: Nova hapšenja zbog NAPADA NA POLICIJU I PRETNJI ABAZOVIĆU!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Crnogorska policija uhapsila je M.V. (41), za kojim je tragala, a kojem se na teret stavlja krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

M. V. se tereti da je 14. septembra ispred zgrade Opštine, tokom trajanja sednice, upućivao pretnje i uvrede potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviću.

Osim toga, zbog krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na Cetinju je sloboden lišen D. I. (23).

D. I. se tereti da je napao policajce u ulici Pete proleterske brigade, prilikom neprijavljenog javnog okupljanja građana 5. septembra na Cetinju, i da ih je gađao kamenicama i drugim predmetima. Tom prilikom je jedan od pripadnika Uprave policije zadobio povrede, prenose crnogorski mediji.

Podsetimo, 5. septembra na Cetinju je došlo do nereda uoči i tokom ceremonije ustoličenja mitropolita Joanikija. Građani koji su se protivili tome da ustoličenje bude izvršeno u Cetinjskom manastiru blokirali su puteve do Cetinja, a policiju koja je obezbeđivala manastir gađali su kamenicama i Molotovljevim koktelima, nakon čega je policija uzvratila suzavcem.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR