Glas Javnosti

NEĆE SRBE U VRHU DRŽAVE: Mandić poslao moćnu poruku - ukoliko se Milov DPS vrati na vlast, sledi srpska ofanziva

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Ako Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića bude vraćena na vlast u Crnoj Gori će biti pokrenuto i rešavanje srpskog pitanja, poručio je danas predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Jer, kako kaže, pobedili mi ili ne, neko sa strane ili od domaćih političkih igrača ne želi u izvršnoj vlasti, odnosno vladi da vide autentične predstavnike srpskog naroda.

- Ako se Demokratska partija socijalista vrati u vlast i ako ta stranka bude ona snaga koja protivno većinskoj volji građana Crne Gore ulazi u Vladu Crne Gore, odnosno podržava je, Demokratski front će organizovati proteste i ispostaviti određene zahteve koji se neće ticati samo vanrednih parlamentarnih izbora - rekao je Mandić u izjavi za Prvu TV.

Mandić je istakao da ovaj savez ne odustaje od stava da se nova crnogorska vlada formira iz postojeće parlamentarne većine i manjinskih stranaka, ali da Demokrate Crne Gore ne žele da razgovaraju sa potpredsednikom vlade i predsednikom GP URA Dritanom Abazovićem.

Mandić kaže da je ovaj stav Demokratskog fronta Abazoviću predočen juče.

- Abazović nam je odgovorio da bi i on to želeo, ali da postoji problem u parlamentarnoj većini jer Demokratska Crna Gora doskorašnjeg predsednika parlamenta ne želi da komunicira sa njim pre određenih garancija koje bi on dao toj političkoj stranci - rekao je Mandić.

Naveo je da Demokratski front pokušava da pomogne da se parlamentarna većina uspostavljena 30. avgusta 2020. dogovori, ali da ako dogovor izostane, onda će, kaže, ići svako svojim putem.

BONUS VIDEO: Surova životna ispovest devojke sa albinizmom i priča o ljudima koji "nisu po standardima"

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR