Glas Javnosti

NATO VOJNICI PRITISLI CRNOGORCE! OKUPIRALI SINJAJEVINU: Narod se buni, neće da planina bude vojni poligon!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti/Sputnjik

Oko 200 NATO vojnika popelo se na Sinjajevinu kako bi izveli vojnu vežbu uprkos obećanju premijera Crne Gore Dritana Abazovića da na Sinjajevini neće biti nikakvih vojnih aktivnosti. To je potvrdio Milan Sekulović aktivista NVO Sačuvajmo Sinjajevinu.

Grupa članova Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu je već na planini.

„Nas šestoro smo sinoć prespavali na planini, imamo jedan kontejner gdje smo se smjestili sinoć. Ostali pristižu, na žalost sami se ne možemo odbraniti, potrebna je pomoć svih građana Crne Gore.

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu poziva sve ljude koji imaju motorne sanke da dođu. Ima i preko 200 vojnika NATO na Sinjejevini. Imaju u planu da ovdje na planini provedu dva, tri dana, kao vježba planinskog ratovanja i spasavanja. Njihova priča je stara laža“, kaže Sekulović.On dodaje da je na Sinjajevini ogroman snijeg a radni je dan pa ne zna koliko će se ljudi pridružiti protest.
„Na Sinjajevinu se može samo pješke. Oni su se ulogorili na Lušku Goru ispod Bojića katuna. Danas ćemo malo da ih obilazimo, da šetamo, da vidimo šta će da rade”, navodi Sekulović.

Sagovornik konstatuje da je očigledno da su izjave i obećanje premijera Abazovića bili „obećanje ludom radovanje“.

„Vjerovatno su tada bili potrebni politički poeni, pa se obećavalo šakom i kapom. Jedini kompromis je da se održi obećanje i da Sinjajevina ne bude NATO vojni poligon”, kazao je Sekulović.

Više puta je na Sinjajevini održavan protest građana, kao i aktivista iz NVO Sačuvajmo Sinjejevinu i svi su protiv toga da na toj planini bude vojni poligon. Više eksperata je ranije kazalo Sputnjiku da Sinjajevina ima strateški položaj jer se sa nje može kontrolisati pola regiona.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR