Glas Javnosti

NAČELNIK OPŠTINE BRATUNAC PODNEO INICIJATIVU UKIDANJA REZOLUCIJE O SREBRENICI: 'Nije doneta na osnovu istine, već na osnovu propagande'!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić podneo je danas Skupštini Crne Gore inicijativu za pokretanje postupka poništenja rezolucije o Srebrenici, koju je crnogorski parlament usvojio 17. juna. On je izjavio da inicijativu podnosi kao načelnik opštine iz srednjeg Podrinja u kojoj je tokom rata u BiH stradao veliki broj srpskih civila.

-U ime građana opštine Bratunac, u kojoj su počinjeni najstrašniji zločini nad 3.267 srpskih civila i vojnika, podnosim inicijativu za pokretanje postupka poništenja rezolucije o genocidu u Srebrenici koja je u Skupštini Crne Gore usvojena 17. juna. Činjenica je da ta rezolucija nije doneta na osnovu istine, već na osnovu propagande, naveo je Rankić, prenosi RTRS, piše Kurir. 

On je istakao da iza njegove inicijative stoji mišljenje Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkom regionu.

-Dostavio sam i izveštaj Nezavisne međunarodne komisije koja je utvrdila broj žrtava, svih naroda, na području Podrinja. U tom izveštaju se nedvosmisleno navodi da se u Srebrenici nije desio genocid, naveo je Rankić.

 

Ukoliko poslanici crnogorskog parlamenta ne budu prihvatili inicijativu, on je najavio da se skladu sa zakonom i Poslovnikom o radu crnogorskog parlamenta pokrene parlamentarna istraga s ciljem utvrđivanja istine i činjenica koje će kasnije dati odgovor da li rezolucija, doneta na osnovu propagande, a ne istine, treba da ostane na snazi.

On je istakao da ta rezolucija ne doprinosi pomirenju među narodima, već samo još više produbljuje mržnju i netoleranciju.

Načelnik opštine Bratunac je inicijativu za poništenje rezolucije o Srebrenici dostavio predsedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću i svim poslaničkim klubovima.

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR