Glas Javnosti

Milov svedok "Državnog udara" traži pare za lažno svedočenje

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Demokratski front zatrašio je na današnjoj vanrednoj pres konferenciji, da sudija Višeg suda, Suzana Mugoša, objavi pismo koje joj je poslao Saša Sinđelić, iz zatvora u Hrvatskoj. Takođe, oni su zatražili da se Suzana Mugoša i Boris Savić, predsednik Višeg suda, izjasne po kom osnovu je Saša Sinđelić, svedok saradnik i pravosnažno presuđeni ubica na 21 godinu zatvora, tražio od sudije Mugoše 35.

- Članom 128 Zakonika o krivičnom postupku, jasno je predviđeno, kako se dobija status svedoka saradnika. Međutim, javnosti je poznato da je status svedoka saradnika Saša Sinđelić dobio na način što mu je Milivoje Katnić promenio identitet i on je umesto Saše, postao Aleksandar, prihvatio sporazum o krivici, koju mu je kasnije, u julu mesecu, 2018. nemušto potvrdila sudija Suzana Mugoša, a za to je dobila zaposlenje svog sina u Ministarstvo unutrašnjih poslova, mimo konkursa, za koga je kasnije utvrđeno da je nesposoban za službu - kazao je Knežević.

Takođe, DF očekuje odgovor na pitanje koje su to lične veze između Suzane Mugoše, Saše Sinđelića, Borisa Savića i Milivoja Katnića.

Oni su podsetili da je po ZKP-u jasno precizirano, da ako svedok saradnik saopšti samo jednu neistinu iz svog života, a ne vezano samo za ono zbog čega svedoči, automatski mu se oduzima status.

- Saši Sinđeliću ne samo da nije oduzet status, nego je radio na potomstvu, a sada od sudije Mugoše pismom traži da mu se obezbedi 35, 5 hiljada evra, koje treba da buddu deponovane na račun njegove advokatice Nade Mitrović Rakić, iz Smedereva - kazao je Knežević.

Takođe, Df je zatražio da se izjasni i Apelacioni sud.

- Ovo pismo da se uvrsti u spisak predmeta kao očigledan dokaz o saizvršilaštvu i saučesništvu sudija Višeg suda koje su dodelile status svedoka Saši Sinđeliću, potvrdili mu optužnicu i na kraju mu tokom glavnom pretresa ponovo dodijelile status svedoka - kazao je Knežević.

Kako je saopštio Knežević, da Crna Gora ima, kao što nema, vrhovnog državnog tužioca i specijalnog državnog tužioca – oni bi odmah procesuirali Suzanu  Mugošu, i ispitali po kom osnovu Sinđelić može da joj šalje pisma i traži novac, kao i po okom osnovu i kako je Sinđelić boravio u Crnoj Gori, u programu zaštite svjedoka saradnika, i koliko je to koštalo državu Crnu Goru.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR