Glas Javnosti

MUČNE SCENE U CRNOJ GORI: Policija privela oca DVOJE DECE na njihove oči, oni vrištali i plakali da ga ne odvode! (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Oca dvoje dece, za kojeg se sumnja da je nelegalno sakupljao drva kako bi prehranio dvoje dece, juče je privela policija na očigled mališana koji su vrištali i plakali da im vrate oca.

 Otac dvoje maloletne dece uhapšen je zbog sumnje da je posekao šumu koja pripada državi, sve da bi uspeo da prehrani svoju porodicu.

Policija je ubrzo došla po njega, dok je socijalna služba želela da decu odvede kod majke. Oni, ipak, nisu hteli da borave sa majkom, te su pokušali da spreče policajce da im odvedu oca.

 Prizori koje su snimile komšije brzo su se proširili društvenim mrežama, te su nadležni organi odmah reagovali.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić ubrzo je obavešten o nemilom događaju, te su odmah preduzete neophodne mere.

On je saopštio da su deca trenutno dobro i da su psiholozi odradili svoj posao kako treba. Oni će sada boraviti u dečijem odmaralištu u Bečićima, po nalogu nadležnog ministarstva.

- Povodom objava na društvenim mrežama, u kojima se zbog intervencije Centra za socijalni rad i Uprave policije u vezi sa oduzimanjem prava na roditeljsko staranje jednom našem sugrađaninu, građani pozivaju na okupljanje u 17 časova ispred upravne zgrade Glavnog grada, obaveštavamo javnost da rad pomenutih institucija nije u našoj nadležnosti - saopšteno je iz Glavnog grada Podgorica.

Oglasio se premijer Krivokapić oko slučaja u Podgorici

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić napisao je na svom Tviter nalogu da je obavio telefonski razgovor sa ministrom za socijalni rad Milojkom Spajićem i naložio mu da svi koji nisu isparavno postupili podlegnu neophodnim sankcijama.

- Naložio sam da ispita sve okolnosti oko događaja sa decom kao i da sankcioniše sve koji nisu profesionalno postupili. Na prvom mestu je dobrobit dece i to svima mora biti prioritet - napisao je on.

Zvaničnici poput Krivokapića i Spajića, ali i mnogih drugih obećali su da će učiniti sve u njihovoj moći da dođe do reforme sistema, koje će sprečiti nemile događaje u budućnosti.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR