Glas Javnosti

MONTENEGRO AIRLINES U GUBITKU I U PROŠLOJ GODINI

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Crnogorski nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines (MA) je 2019. godinu završio sa minusom od oko 8 miliona evra što je četiri puta više nego u 2018. godini.

Prošle godine su, prema zvaničnim podacima, iz budžeta dobili 5,5 miliona evra državne pomoći, piše podogrički “Dan”. .

Akumulirani gubitak kompanije na kraju 2019. godine dostigao je 97,8 miliona evra, dok je kapital društva u minisu 59,45 miliona evra. Oba parametra su uvećana za iznos neto gubitka u 2019. godini od skoro osam miliona evra.
Prihodi kompanije, u prošloj godini su iznosili 80,7 miliona evra, što je za 1,2 miliona evra više nego u 2018. godini. Rashodi kompanije, koju će država pokušati da spasi sa 155 miliona evra kroz Zakon o konsolidaciji Montenegro Airlinesa, prošle godine su uvećani za šest miliona evra i iznosili su 85,2 miliona evra.

MA je nedavno, prizemljio svoje avione nakon što je proglašena pandemija virusa korona i uvedene mjere kojima je zabranjeno saobraćanje avionima za komercijalne letove. MA avionima dovozi crnogorske državljane iz inostranstva, koji su ostali zatočeni u drugim državama zbog restriktivnih mera izazvanih epidemijom virusa.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR