Glas Javnosti

MOĆNA DAMA BEZ KRILA Sinu Vesne Medenice ukinuta licenca

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Dosta je bilo! Podgorička firma "Timi“ čiji je vlasnik Miloš Medenica, sin uhapšene predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, ostala je prošle godine bez licence za trgovinu na veliko naftnim derivatima, prenosi RTCG.

Tu informaciju sadrži izveštaj Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne delatnosti (REGAGEN), dostavljen Skupštini Crne Gore, piše Portal RTCG.


- U 2021. godini su oduzete ukupno četiri licence, zbog prestanka obavljanja delatnosti za koju je licenca izdata ili zbog nepridržavanja uslova propisanih licencom. U cilju sprovođenja daljih mera, REGAGEN je odmah nakon oduzimanja licenci obavestila Upravu za inspekcijske poslove - navedeno je u Finansijskom izveštaju sa izveštajem o radu Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, firma Medenice bavi se trgovinom na veliko čvrstim, tečnim i gasovitim gorivima.


Viši sud u Podgorici je doneo naredbu da se raspiše nacionalna poternica za Milošem Medenicom zbog sumnje da je formirao kriminalnu organizaciju i nezakonito uticao prilikom donošenja odluka u sudskim predmetima. Advokat Zdravko Begović je ranije izjavio da se on u Beogradu leči od bolesti zavisnosti.

Njegova majka, bivša dugogodišnja predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica je uhapšena 17. aprila kada je sa podgoričkog aerodroma pokušala da otputuje u Beograd. Ona se sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije sina Miloša nezakonito uticala na donošenje odluka u sudskim procesima.


Pritvor do 30 dana joj je određen 20. aprila.

Nacionalnom poternicom osoba se potražuje u zemlji stanovanja, a da bi se potraživala iz inostranstva, treba raspisati međunarodnu poternicu, zaključuje RTCG.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR