Glas Javnosti

Mitropolit Amfilohije: Neka narod izađe na izbore, crkva više neće da učestvuje u polemikama!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije pozvao je sve građane Crne Gore da izađu na predstojeće parlamentarne i da na njima izaberu i glasaju za one koji neće donositi i potvrđivati bezakone i anticrkvene zakone u njihovo ime.

Amfilohije je u saopštenju objavljenom na sajtu Mitropolije naveo da će crkva nastojati da do 30. avgusta ne učestvuje u polemikama i da ne odgovaramo -na besprizorne napade i komentare koji imaju za cilj da uključe Crkvu u političku kampanju radi zloupotrebe njene vekovne hristonosne misije za dobro svih ljudi i svih naroda-.

-Našu borbu za izmene neprihvatljivih odredbi Zakona o slobodi veroispovesti ćemo, kao i do sada, nastaviti da vodimo svim dozvoljenim i civilizovanim sredstvima do konačne Hristove pobede-, precizirao je mitropolit.
Kako je dodao, na taj način, kao i uvek do sada neodstupno svedočimo da Crkvi nije i neće joj biti, bez obzira na želje i namere nedobronamernih, mesta u partijskim obračunima i kampanjama.

Mitropolit se osvrnuo i na činjenicu da crnogorska vlast ni posle nekoliko sedmica nije Mitropoliju udostojila odgovora na ponudu u vezi sa nastavkom dijaloga o spornim i neustavnim odredbama Zakona o slobodi veroispovesti.

-Time nam je poslata jasna poruka da Vlada, i pored sporadičnih javnih objava, zapravo nije istinski posvećena dijalogu i rešavanju problema. Navodna Vladina ”ponuda o odlaganju primene Zakona” nikada zvanično nije upućena Mitropoliji i eparhijama SPC u Crnoj Gori i otuda je ona za nas, uz sve do sada izrečene pravničke ocene o njenoj neustavnosti, nepostojeća-, naveo je mitropolit. 

(Izvor: Sputnjik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR