Glas Javnosti

Mitropolit Amfilohije: Mi štitimo obraz Crne Gore od ovih na vlasti, koji su poistovetili sebe sa državom

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Komentarišući jučerašnje privođenje sveštenika Srpske pravoslavne crkve nakon održanih molebana na kojima se okupio ogroman broj ljudi, kao i današnje odluke suda o njihovom zadržavanju, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je rekao da sveštenstvo nije trebalo da bude suđeno i osuđeno, jer je on, kako je izjavio, najpozvaniji za sve što se događa u Mitropoliji.

– Ako treba nekoga da procesuiraju, to je mitropolit… jer sve što se događa ovdje u Mitropoliji, zavisi od njega, a ne od sveštenika i vernika. Ja sam potpisao već, ja ću da potpišem za litiju u Podgorici, jer meni je neprijatno da moji sveštenici budu suđeni i osuđeni, a ja sam glavni akter, izjavio je Mitropolit.

Mitropolit je uputio i reči prekora za crnogorsku policiju.

-To je zločinački odnos prema narodu i Crnoj Gori. Vreme će to da pokaže, ukoliko nastave svoju politiku – ne da brane Crnu Goru i Crnogorstvo, već svoju vlast i ono što su stekli. A oni znaju kako su to stekli, rekao je mitropolit Amfilohije.

Takođe, on je podvukao da NKT bezrazložno vodi računa o epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori, pogotovo kada su u pitanju litije, jer su i sami izjavili da virusa više nema.

-Ako nema zaraženih u Crnoj Gori, zašto se brinu o zdravlju?

Mitropolit je istakao da je narod u Crnoj Gori konačno slobodan.

-Narod se oslobodio posle toliko vremena. Ne možemo zaustaviti slobodni narod i odrediti u kojem će broju doći. Mi štitimo obraz Crne Gore od ovih na vlasti, koji su poistovetili sebe sa državom, zaključio je Mitropolit Amfilohije.

(Izvor: In4S)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR