Glas Javnosti

Mitropolit Amfilohije izričit: Borimo se protiv bezakonja, ne protiv Crne Gore! Vlast čuva jedino svoj novac

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je nakon vidovdanske Svete arhijerejske liturgije i parastosa stradalima za krst časni i otečastvo da "ova vlast Crne Gore traži od svih koji su pristali da služe ustavu i zakonima počnu da služe bezakonju.

- Ustvari, oni i su čuvari svoje vlasti i para. To oni čuvaju, jer kada bi čuvali istinski Ustav i Crnu Goru ne bi tukli narod, nastavljajući time zločine Drugoga svetskoga rata i zločine protiv ovih koji su ovde na pravdi Boga pobijeni od bratske ruke - ocenio je na Vidovdan mitropolit u u manastiru Podlastva u Grblju gde je sa sveštenstvom služio Svetu arhijerejsku liturgiju i .

On je izrazio nadu da će se vlast vratiti sebi, časti i obrazu svojih dedova, pradedova, koji se nisu borili za odlikovanje i pare nego su sebe žrtvovali za svoje porodice, zemlju, otečastvo i narod, objavljeno je na sajtu Mitropolije.

Vladika je danas blagoslovio Vuka Vukovića, časnog policajaca koji je nedavno napustio policiju jer je čuvar Crkve i čuvar naroda, ocenivši da on nastavlja da se bori za Ustav i obraz Crne Gore i svetinje.

- Ono od čega se otkazao je da se on ne bori protiv svoje braće i za interese moćnika ovoga sveta i onih koji su njihove slugeranje, koji navodno štite Crnu Goru od Crkve Božije i onih koji su u nju ugradili svoje biće, boreći se kroz vekove za krst časni i slobodu zlatnu, naveo je Amfilohije.

(Izvor: Sputnjik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR