Glas Javnosti

MILO PRETI SRBIMA: Skratićemo trajanje aktuelne vlasti, Crna Gora je svakim danom na gubitku!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS), izjavio je da je uveren da će ta partija značajno skratiti trajanje aktuelne vlasti, ocenivši da je svakim danom njenog trajanja Crna Gora na gubitku.

Na Kongresu Saveta mladih DPS, Đukanović je rekao da Crna Gora gubi poverenje investitora, tempo ekonomskog razvoja, dobar imidž koji postoji o Crnoj Gori kao multietničkom društvu, kao i da je kompromitovano poverenje kod međunarodnih partnera, prenele su Vijesti.

-Zbog svega toga moramo da skratimo vreme propadanja, ubeđen sam da radimo dobro i da će se to vreme skratiti. Ali poenta je – vi morate biti spremni na to, poručio je Đukanović mladima DPS-a.

 

Đukanović je kazao da su svesni da rezultati na izborima 30. avgusta „nisu došli niotkuda“.

-Najviše su nezadovoljavajućem izbornom rezultatu doprinele naše slabosti. Stara je maksima da vlast kvari ljude, duga vlast dugo kvari. Dovoljne slabosti da bi se njima moralo pozabaviti, kazao je Đukanović i dodao da su im tokom dugog trajanja na vlasti „malo oslabili senzori“ za uobičajene životne probleme svakog čoveka u Crnoj Gori.

-Mi sada u prvoj fazi moramo da pobedimo svoje slabosti. O nama sudi većina građana, zato je važno da im, nakon što su nam uskratili deo poverenja kažemo – razumeli smo vašu poruku, spremni smo da otklonimo slabosti i povratimo poverenje, naveo je Đukanović.

Đukanović je rekao da se do članstva u Evropskoj uniji ne može doći ako se ne realizuju zahtevi i „katkad socijalno bolne reforme u društvu, koje treba da nas dovedu do evropskog sistema vrednosti“.

 

-Nema kvaliteta života kojem težimo, da prethodno ne usvojimo evropski sistem vrednosti, kazao je Đukanović, dodavši da je to vizija koju je imala i njegova generacija kad je ulazila u politiku.

Ocenio je da je Crna Gora izložena udarima retrogradne, antievropske politike, a da je na mladima da preuzmu odgovornost za ono što im generacija koju on predstavlja ostavlja u nasleđe.

-Crna Gora ne može napraviti stratešku grešku. Prošla je raskrsnicu na kojoj je mogla napraviti pogrešan izbor, a nije. Opredelili smo se da nepokolobljivo branimo tekovine 13. jula. Opredelili smo se da negujemo vrednosti antifašizma, da se oslonimo na svoje snage. Opredeli smo se da naš državni brod upravimo ka Evropi, istakao je Đukanović.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR