Glas Javnosti
posta

Milo Đukanović raspisao izbore, Crna gora bira novi parlament i lokalne vasti!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović raspisao je parlamentarne i lokalne izbore za 30. avgust.

"Predsednik Crne Gore Milo Đukanović nakon sto je 16. juna 2020. godine održao konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih partija i koalicija, koji su se odazvali njegovom pozivu, povodom određivanja datuma za održavanje parlamentarnih izbora, danas je shodno svojim nadležnostima i rokovima propisanim Ustavom Crne Gore, Zakonom o izboru odbornika i poslanika, kao i Zakonom o lokalnoj samoupravi kada je reč o izborima na lokalnom nivou, donio Odluku o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini Crne Gore, kao i Odluku o raspisivanju izbora za odbornike, i to u: Skupštini opštine Andrijevica, Skupštini opštine Budva, Skupštini opštine Gusinje i Skupštini opštine Kotor", saopšteno je iz kabineta predsednika.

 
Datum održavanja izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat, dodaje se, određen je Odlukom o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat.

"Saglasno prethodno pomenutim odlukama Predsednika Crne Gore, koje stupaju na snagu danom donošenja, izbori za poslanike i odbornilke održaće se 30. avgusta 2020. godine", zaključuje se u saopštenju koje prenose "Vijesti".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR