Glas Javnosti

MILO ĐUKANOVIĆ IZAŠAO NA IZBORE: Glasao u pratnji supruge i sina!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović glasao je danas na parlamentarnim izborima u toj zemlji.

Ðukanović je svoje biračko pravo iskoristio u podgoričkoj Osnovnoj školi “Savo Pejanović“, sa suprugom i sinom.

- Očekujem da crnogorsko društvo i na ovim izborima potvrdi svoju demokratsku zrelost i odgovornost, kao i da izbori proteknu u uslovima stabilne i demokrtske kulture primere Crnoj Gori, te da će zemlja nastaviti da se kreće putem ekonomskog i demokratskog razvoja i dostizanja evrposkih ciljeva - rekao je Ðukanović novinarima.

Na pitanje da prokomentariše visoku izlaznost, koja je do 12 sati oko 45 odsto, Ðukanović kaže da to nije iznenađenje, jer su sve strane pozivale birače da pokušaju svoju obavezu da ispune do podne.

- Raduje me uvek kada je izlaznost veća, jer to znači da živimo u društvu u kojem ljudi osećaju odgovornost za budući pravac razvoja. Uvek je izraz političke patologije niska izlaznost - rekao je Ðukanović.

Upitan očekuje li pad DPS-a posle tri decenije i hoće li čestitati protivnicima, ukoliko do toga dođe, Ðukanović je rekao da se nikada u takmičenju rezultat ne može znati unapred, ali da je lično ubeđen da je demokratska volja građana na strani Crne Gore, njene evropske budućnosti i partija koje kreiraju i realizuju takav politički program.

A, čestitanje pobedniku je, kaže, pitanje demokratske i lične kulture, što se ne dovodi u pitanje.

(Glas javnosti/Telegraf.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR