Glas Javnosti

MILATOVIĆ PLJUNUO NA SRBE: Crnogorski predsednik je samo dan nakon posete Srbiji najstrašnije udario na srpski narod

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Samo dan posle zvanične posete Beogradu, tokom koje se založio za izgradnju boljih odnosa između Beograda i Podgorice, crnogorski predsednik Jakov Milatović danas je svojim video uključenjem tokom ceremonije obeležavanja dvadesetosme godišnjice zločina u Srebrenici praktično poništio ono što je izgovorio posle sastanka sa Aleksandrom Vučićem u srpskoj prestonici.

On je tokom svog obraćanja zločin u Srebrenici nazvao genocidom:


-U jednom od najvećih zločina na prostoru Evrope nakon Drugog svetskog rata u Srebrenici su ubijeni ljudi zbog drugačijeg imena, nacionalne i verske pripadnosti. Ovo stradanje je svedočanstvo beščašća, ali i opomenam generacijama koje dolaze da se takva strahota više nikada ne sme ponoviti. Beskompromisno suočavanje sa svim tragičnim događajima iz prošlosti i jasno adresiranje odgovornosti od ključnog je značaja za izgradnju međunacionalnih i međuverskih odnosa na ovom prostoru. Međunarodni sud pravde i međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju ovim odlukama dali su krivčnopravni odgovor u odnosu na genocid u Srebrenici, a svima nama ostaje i ljudska dužnost da odlušno osudimo bilo kakve pokušaje relativizacije. Žao mi je što zbog predstavljanja Crne Gore na NATO samitu nisam u mogućnosti da danas posetim Potočare i poklonim se senima nedužnih srebreničkih stradalnika. Svakako, to ću kao predessednik Crne Gore sa osobitim osećajem pijeteta učiniti prvom narednom prilikom, kazao je Milatović.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Видеоје u 13.07.2023 18:52:33 h
     0 
Овај човек прича оно што су му рекли да прича! Из ове изјаве се то јасно види, као и то да га је баш брига шта је истина! У СРЕБРЕНИЦИ ЈЕ УБИЈЕНО 0 (НУЛА) МУСЛИМАНА!!! Убијени су муслимански војници у оружаном пробоју према Тузли! Нити један у Сребреници! Љига љигава!!!!!