Glas Javnosti

MILAN MEDOJEVIĆ KOJI JE IZ VOJSKE CG IZBAČEN JER JE SRBIN ODLUKOM SUDA VRAĆEN: Pravda pobedila bezumlje!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Pripadnik crnogorske vojske Milan Medojević posle dve godine na sudu je dokazao da je otkaz dobio samo zato što je Srbin!

Sudija Osnovnog suda u Danilovgradu Željko Raičević doneo je prvostepenu presudu po tužbi Medojevića, kojom je usvojio tužbeni zahtev, poništio rešenje o otkazu ugovora o radu i naložio Vojsci Crne Gore da Medojevića vrati na formacijsko mesto koje je obavljao pre otkaza.

Slučaj vojnika Medojevića, podseća podgorički portal „In4S“ dospeo je u javnost zbog toga što mu je Vojska Crne Gore, na čijem je čelu bio bivši ministar odbrane Predrag Bošković, prekinula radni odnos, kako je ranije kazao Medojević – zato što je Srbin i što nikad nije hteo da se odrekne svog srpskog identiteta.

foto: Facebook

Medojević je u Vojsci CG proveo 10 godina i nakon toga dobio otkaz pod izgovorom da više nije potreban službi.

– Ja sam Srbin i nisam želeo ni za kakvu cenu da to promenim, iako sam znao da me to može koštati posla. Takođe, želim da napomenem da sam i van službe poštovao sva pravila, nisam se bavio političkim radom i nisam član političke partije. Jedina moja krivica je što sam Srbin – rekao je ranije Medojević.

Pravdu je potražio na sudu i dobio spor.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR