Glas Javnosti
posta

MEDOJEVIĆ UPOZORIO STOLTENBERGA: Milo vodi Crnu Goru u nasilje i oružane sukobe!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević u pismu upućenom generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu upozorava na pogoršanje bezbedonosne situacije u Crnoj Gori.

Medojević u pismu tvrdi da postoje „zabrinjavajući javni nastupi“ Mila Ðukanovića koji, kako kaže, „najavljuje formiranje paravojnih formacija i preti da će biti spreman da inicira nasilje i izazove oružane sukobe u Crnoj Gori“, prenosi CDM.

 
Medojević navodi i da je kao član skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost bio u prilici da se neposredno upozna sa obimom, „snagom i brojnošću balkanske konfederacije organizovanog kriminala čije je sedište u Crnoj Gori i koja predstavlja pretnju bezbednosti i širem regionu, ali i Evropi i na globalnom nivou“.

U pismu tvrdi i da ova organizacija stoji iza šverca kokaina, cigareta, oružja i pranja novca kojim se finansiraju najmoćnije terorističke organizacije sveta.

Medojević ukazuje i da je „u ovom osetljivom trenutku kada počinje tranzicija vlasti“ od suštinske važnosti sačuvati mir i stabilnost.

On smatra i da je u Crnoj Gori neophodno odmah krenuti u depolitizaciju i profesionalizaciju vojske.

(Glas javnosti/Alo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR