Glas Javnosti

MEDOJEVIĆ ODBIJA PROSRPSKU POLITIKU? PzP će formirati poseban poslanički klub!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

U novom sazivu Skupštine Crne Gore poslanici Pokreta za promene (PzP) Nebojše Medojevića formiraće poseban poslanički klub, a cilj toga je da ta partija ponovo bude prepoznata po politici koja promoviše državnost Crne Gore, podršku stanardima Evropske unije i NATO.

Iako je PzP od osnivanja bio privržen državotvornoj politici Crne Gore, njihovo je delovanje u okviru Demokratskog fronta poslednjih osam godina stvorilo utisak da su se uklopili u “prosrpski” politički blok okrenut Beogradu i Moskvi.

U PzP nezvanično kažu da je to bila cena zajedničkog delovanja kako bi se smenila vlast, ali da je sada vreme da sa GP URA, manjinskim partijama i drugim snagama pomognu ispunjavanju obaveza Crne Gore u NATO i pozicioniranju države u diplomatskim krugovima.

 -To je dogovor unutar Demokratskog fronta zbog boljeg pozicioniranja i vođenja politike buduće vlade, posebno prema SAD, NATO, Velikoj Britaniji i Njemačkoj gdje PzP može efikasnije da zastupa interese kao samostalan klub-, rekao je sagovornik.

Medojević nije potvrdio ni demantovao odluku o formiranju posebnog kluba. U koaliciji “Za budućnost” postoji dogovor da se javno ne istupa sa izjavama do formiranja nove vlasti.

Od 27 poslanika koalicije “Za budućnost Crne Gore”, PzP ima pet, a pored Medojevića koji je bio drugi na izbornoj listi, to su i dosadašnji poslanici Branko Radulović i Branka Bošnjak, a takođe i predsednik opštinskog odbora Pokreta za promene u Nikšiću Vladan Raičević i potpredsednica beranskog odbora partije Jovanka Bogavac, koji su nova lica u budućem sazivu parlamenta.

Predsednik poslaničkog kluba trebalo bi da bude Branko Radulović, bivši potpredsednik parlamenta u mandatu šefa parlamenta Ranka Krivokapića (SDP).

Upravo je Radulović na zajedničkim sastancima tri pobjedničke koalicije obavestio kolege da će oni imati poseban klub u novom sazivu kako se ne bi utopili među kolege koje baštine “prosrpsku” politiku.

Prema nezvaničnim informacijama iz koalicije “Za budućnost”, ostali poslanici iz Prave Crne Gore Marka Milačića, Socijalističke narodne partije Vladimira Jokovića, kao i Maksim Vučinić iz Radničke partije biće verovatno u jednom klubu iako SNP ima četiri poslanika pa time i mogućnost odvajanja.

Konstitutivna sednica parlamenta zakazana je za 23. septembar.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR