Glas Javnosti

MANDIĆ USLIŠIO MOLBU JOANIKIJA: ‘Među nama su pale teške reči, ali smo spremni da radimo zajedno’ (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije i DF, poslao je pomirljive poruke, sa večere koju je upriličio mitropolit Joanikije, nakon veličanstvenog dočeka i večernje službe u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja.

Mandić je zatražio pomoć novog poglavara Mitropolije, naglasivši da u vremenu koje je pred nama, mitropolit ima ulogu više, pa da očekuje da pomogne nama koji imamo nesporazum da pronađemo neka rešenja

- Večeras ste svima nama poslali jasne poruke, a mi želimo u tom duhu zajedništva da nastavimo naše odnose koji su u jednom periodu bili narušeni. Odnosi sa onima koji se bave politikom i donese odluke u ime naroda- kazao je Mandić, koji se sinoć na molbu mitropolita Joanikija obratio prisutnima nakon svečane večere- koju je za priredio novoproglašeni mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Večeri su prisustvovali i premijer Zdravko Krivokaoić predsednik Skupštine Aleksa Bečić, lideri DF,  SNP, sa saradnicima...

- Među nama su u ovom vremenu pale teške reči, krupni izazovi ali vam mogu reći, u ime grupe ljudi koju ja predstavljam, da smo spremni da radimo zajedno i da nađemo bratsko rešenje. Spremni smo da uvažimo druge ali očekujemo i da mi budemo uvaženi- kazao je Mandić, koji je naglasio da ''ako ne dođemo do zajedničkog rešenja, uvek će odlučivati volja naroda''.

- U meni i ljudima koje predstavljam uvek ćete imati članove Crkve koji će da uvaže i Vas i Vašu reč. Vama neka je srećan ovaj početak. Vaš prethodnik mitropolit Amfilohije ostavio je jedno veliko delo iza sebe i danas sa ponosom pominjemo njegovo ime. Ovo je sada vrieme koje ćete Vi da obeležite i kao što je mitropolit Amfilohije nalazio odgovore za ono što je iza nas, u ovom vremenu ste, Vi dužni da pronađete odgovore- kazao je Mandić obrativši se mitropolitu Joanikiju.   

Novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ugostio je lidere vladajuće koalicije na večeri, nakon večernje službe u Sabornom hramu u Podgorici.

Mitropolit Joanikije je uspeo da na večeri okupi prethodnih dana i meseci posvađane lidere vladajuće koalicije, pa su večeri prisustvovali, te su se za stolom našli i Slaven Radunović, Maja Vukićević, Milan Knežević i ostali iz Demokratskog fronta, ali I  i poslanik Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR