Glas Javnosti

Mandić traži pomoć od Vučića

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Predsednik Nove srpske demokratije i član predsedništva DF Andrija Mandić obratio se danas predsedniku Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću, sa molbom da u što kraćem roku uputi pomoć Crnoj Gori, koja se nalazi u teškoj situaciji zbog epidemije korona virusa.

Koristim ovu priliku da Vas zamolim da Vaše veoma dobre međunarodne odnose sa Kinom i drugim velikim državama, kao i potencijale sa kojima raspolaže država Srbija stavite jednim delom i u funkciju borbe protiv korona virusa u Crnoj Gori, kao što ste to, krajnje odgovorno i državnički, uradili u odnosu na Republiku Srpsku. Kao što Vam je poznato, u Crnoj Gori svaki treći građanin je srpske nacionalnosti, a ja Vam se danas obraćam kao predsednik jedine parlamentarne stranke koja u svom programu i nazivu nosi srpsko ime i koja je članica najjačeg političkog saveza u ovoj zemlji - Demokratskog fronta. Pozivam Vas da, u skladu sa mogućnostima, a imajući u vidu i situaciju u kojoj se nalazi i Srbija, pomognete Crnoj Gori kako bi se što uspešnije borili sa ovom pošašću.

Naime, posebno je teška situacija na severu Crne Gore, koji je zbog dugogodišnjeg ekonomskog zaostajanja i siromaštva, ovih dana suočen sa nedostatkom neophodne medicinske opreme za borbu protiv korona virusa.
Imajući u vidu da u tim opštinama srpski narod čini dominantan deo stanovništva, cenim da bi država Srbija mogla značajno da pomogne u ovim teškim trenucima. U Pljevljima, Bijelom Polju, a i u čitavoj Crnoj Gori nedostaju respiratori, testovi, zaštitne maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju.

Vaša pomoć ne bi pomogla samo srpskom narodu, nego svim narodima i građanima Crne Gore, koji znaju da u Srbiji uvek imaju samo prijatelja.

Господине председниче,

Ово су она времена у којима смо упућени на најближе, а Србија то јесте. Овом приликом, такође, желим да Вам се захвалим за то што Србија снабдева Црну Гору прехрамбеним производима. Хиљаде тона робе широке потрошње сваког дана из Србије долази у Црну Гору и тако се обезбјеђује сигурно снабдевање за сваку породицу у нашој земљи. Ова братска помоћ и солидарност нас у потпуности подсећају на оне тешке дана када је Црна Гора била погођена страшним земљотресом 1979. године и када братска Србија није дозволила да било шта фали или недостаје грађанима Црне Горе, навео је Ммандић

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR