Glas Javnosti

Mandić i Knežević žele REKONSTRUKCIJU VLADE Crne Gore: Krivokapić ocenio promene kao APSOLUTNO NEPOTREBNE

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik NSD Andrija Mandić održao je danas sastanak sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem. Mandić je nakon sastanka izjavio da je pokrenuto pitanje rekonstrukcije Vlade CG.

Mandić je kazao da je na sastanku usaglašeno da je došlo do parlamentarne krize.

-Sada su se pojavile ideje da tužilačke zakone treba usvojiti u nekom drugom obliku. Poznat je naš stav da nećemo glasati ni o čemu dok se tužilački zakoni ne usvoje-, istakao je Mandić, prenosi Tanjug.

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević je nakon sastanka takođe izjavio da Demokratski front ostaje pri tome da bude sprovedena reforma tužilaštva i da kroz tužilačke zakone bude nastavljena borba protiv kriminala i korupcije.

Knežević je naglasio da se situacija značajno promenila nakon lokalnih izbora u Nikšiću, jer je Krivokapić postao politička ličnost, i da oni protiv toga nemaju ništa, ali ne odražava ono što se desilo nakon 30. avgusta i način na koji je formirana koaliciona lista.

Predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković rekao je posle sastanka sa Krivokapićem da je krajnje vreme da vlada i partije parlamentarne većine nesuglasice ostave po strani.

-Današnji sastanak je pokrenuo neka pitanja. Verujem da i jedni i drugi želimo da prevaziđemo trenutne probleme i krizu koja nije u najvećoj meri otvorena, ali koja bi mogla da eskalira u nešto što niko ne bi voleo-  rekao je Joković.

Sastanci će se nastaviti sutra, kada će Krivokapić razgovarati sa predsednikom Demokrata Aleksom Bečićem, liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem i predsednikom Pokreta za promene Nebojšom Medojevićem, koji je ranije danas izjavio da nije primio poziv.

Prethodnih dana, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević ponovio je više puta da Krivokapić mora da pokrene razgovore za izalazak iz parlamnetarne krize i krize u Vladi.

Posle lokalnih izbora u Nikšiću, na kojima je najviše glasova osvojila koalicija “Za budućnost Nikšića” okupljena oko Demokratskog fronta, pojedini lideri vladajuće većine ocenili su da je neophodna rekonstrukcija vlade.

Krivokapić je, međutim, ocenio da je rekonstrukcija vlade “apsolutno nepotrebna”.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR