Glas Javnosti

Linta: Jasno je da Ðukanović hoće po svaku cenu da ukine Srpsku pravoslavnu crkvu

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je danas da nova privođenja i zadržavanja u pritvoru sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve predstavljaju još jedan u nizu dokaza antisrpskog karaktera režima crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića.

-Očigledno je da Ðukanovićev režim nastavlja brutalni obračun sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori koja je viševekovni čuvar srpskog identiteta i svetosavskog nasleđa- naveo je Linta u saopštenju za javnost.

On je pozvao Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da izradi izveštaj i upozna Evropsku uniju i druge međunarodne organizacije s brojnim činjenicama o progonu srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

-Apsolutno je jasno da Ðukanović hoće po svaku cenu da ukine Srpsku pravoslavnu crkvu, da joj oduzme crkve, manastire i ostala crkvena dobra i da je pretvori u instrument njegove lične vlasti. Ðukanović računa da bi ukidanjem Srpske pravoslavne crkve lakše ostvario svoj strateški cillj, a to je asimilacija srpskog naroda u nacionalne Crnogorce - rekao je Linta.

(Izvor:Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR