Glas Javnosti

KRIVOKAPIĆ UBEĐEN DA JE SPREMANO NJEGOVO HAPŠENJE! Evo šta je odlučilo crnogorsko tužilaštvo

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore utvrdilo je da nema dokaza da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić imao nameru da uhapsi premijera Zdravka Krivokapića ukoliko u Beogradu potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Ocenjeno je da Katnić u ovom slučaju nije počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, niti bilo koje drugo krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti, preneo je Dan.

Predmet je formiran nakon što je premijer 10. juna, gostujući na TV Vijesti, izjavio da je glavni specijalni tužilac pripremao njegovo hapšenje ako potpiše Temeljni ugovor sa SPC u Beogradu. Ova izjava je od strane SDT-a tretirana kao usmena krivična prijava protiv Katnića zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Katnić negira da je kao glavni specijalni tužilac pripremao navedeno hapšenje, a Krivokapić u datoj izjavi navodi da, s obzirom na brojnost kontakata, ne može označiti bilo koje lice pojedinačno da mu je dalo predmetnu informaciju, već da je to produkt zaključivanja iz više izvora i opservacija samog događaja, pa nalazim da nema osnovane sumnje da je Katnić izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, kao ni drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, piše u odluci koju je donela specijalni tužilac Lidija Vukčević.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR