Glas Javnosti

KRIVOKAPIĆ POKUŠAVA DA PREVARI CRKVU?! Poslao izmenjenu verziju Temeljnog ugovora!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Zdravko Krivokapić poslao je predlog novog Temeljnog ugovora Mitropolitu Joanikiju i Patrijarhu Porfiriju koji je neprihvatljiv za SPC.

Premijer Crne Gore je izmenio tekst ugovora koji je bio usaglašen sa SPC i dao novu verziju koja je apsoluutno neprihvatljiva za Crkvu i zbog toga Crkva ne želi da stavi potpis na taj dokument.

On nije konsultovao Crkvu za tu njegovu verziju Temeljnog ugovora i sada je jasno da je izigrao poverenje SPC, piše Borba.

Verzija njegovog Temeljnog ugovora koju nudi je mnogo gora od ugovora koji je potpisan sa Rimokatoličkom Crkvom.

Krivokapić je nekoliko puta odlagao najavljeno potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Prvo je pričao da će ugovor biti potpisan posle Vaskrsa, kasnije je tvrdio da neki delovi ugovora nisu usklađeni sa Ustavom Crne Gore. Onda je krajem maja otišao za Beograd da bi u Patrijaršiji potpisao Temeljni ugovor. Tamo je napravio skandal i prevario je patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija i odbio je da potpiše dogovoreni i usaglašeni Temeljni ugovor sa SPC.

Nakon svega toga sada je poslao svoju verziju Temeljnog ugovora koji Crkva nema nameru da potpiše jer je ta verzija diskriminatorska po nju.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR