Glas Javnosti

KRIVOKAPIĆ NAJAVIO SARADNJU SA MILOM I DPS: Albanci ulaze u Zdravkovu vladu ako u njoj NE BUDE SRBA?!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Iako je 30, avgusta nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori izgledalo da je DPS otišla u istoriju, a to potvrđeno i rezultatima na lokalnim izborima, najnovija dešavanja pokazuju da ipak stranka Mila Đukanovića još nije stvar političke prošlosti.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, gostujući u emisiji „Načisto“, najavio je i da budući put Crne Gore može biti i saradnja sa Milovim DPS.

Predstavnik koalicije Albanaca u Crnoj Gori Jednoglasno i čelnik DP Fatmir Đeka rekao je da bi mogao da razgovara o ulasku u vlast, ali pod uslovom da u vlasti nije Demokratski front, najuticajnija koalicija u novom parlamentu.

- Naš stav da ne bismo bili u vladi u kojoj je Demokratski front suštinski je ostao isti. DF je u prethodnom periodu potvrdio da ne baštini evropske vrednosti, odnosno da su im bliže proruske integracije. To je legitimno, ali se kosi sa našim programskim opredeljenjima, kao i proklamovanim stavovima ove vlade - naveo je Đeka, a to je otvorilo pitanje da li Zdravko Krivokapić, crnogorski premijer, igra i na kartu Albanaca kao novih saveznika, a zbog poremećenih odnosa sa partnerima iz DF.

Podsetimo, poslednjih dana povela se ozbiljna rasprava na temu rekonstrukcije Krivokapićeve vlade. Predstavnici DF su poručili da ova izvršna vlast nije ispunila očekivanja i pozvali premijera da pred Skupštinom sam pokrene pitanje poverenja vladi, dok je Andrija Mandić, lider NSD, rekao da je Krivokapić odbijanjem da potpiše ugovor sa SPC napravio težak skandal.

Još jedan udarac Srbima u Crnoj Gori Krivokapić je naneo i gostujući u emisiji „Načisto“, kada je na pitanje novinara da li potencijalna smena ministra Vladimira Leposavića uz saradnju sa DPS nagoveštava neki budući put Crne Gore, s obzirom na to da su i DF i Demokrate odbile da glasaju sa Milovom strankom, Krivokapić je rekao da može da bude budući put, da je to jedna od alternativa. Time je otvoreno nagovestio da je spreman da sarađuje sa DPS.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR