Glas Javnosti

KRIVOKAPIĆ, ABAZOVIĆ, MANDIĆ, KNEŽEVIĆ NA SASTANKU SA AMFILOHIJEM: Mitropolit okupio koaliicione lidere 

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Pod Ostrogom je u toku je sastanak mitropolita Amfilohija sa liderima tri koalicije koje su osvojile većinu na izborima u Crnoj Gori održanim 30. avgusta ove godine.

Sastanku pristustvuju lider kolacije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović lider kolacije "Crno na bijelo" i lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević kao i predstavnici Demokratske Crne Gore.

S obzirom na to da je za sutra U Podgorici zakazana konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Crne Gore, čini se sve da se trojna koalicija makar usaglasi oko predloga za predsjednika parlamenta i predsjednika i potpredsjednika vlade.

Na dnevnom redu konstitutivne sjednice parlamenta je i izbor predsjednika i članova Administrativnog odbora.

Analitičari skreću pažnju da uprkos velikom nestrpljenju javnosti nema mesta za pesimizam, ističući da se nije ni moglo očekivati da se pregovori o formiranju vlade završe prebrzo, naročito ako se zna da taj proces i u zemljama sa mnogo bogatijom demokratskom tradicijom često traje mjesecima. Pored toga, predstavnici tri koalicije su optimisti da će dogovor biti postignut, i da im zakonski rokovi daju širok manevarski prostor.

(G.J.)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR