Glas Javnosti

KNEŽEVIĆ: Milo je hteo da jede iz svačijeg i svakog tanjira

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Nekadašnji šef crnogorske misije u Vašingtonu, biznismen i diplomata, Ratko Knežević, napisao je na Fejsbuku da je Mila Đukanovića još 1999. godine uzalud upozoravao da ide pogrešnim putem, ali je, kako navodi, "bio gladan i hteo je da jede iz svačijeg i svakog tanjira".

- Upozorio sam ga još pred kraj 1999. pa početkom 2000. i sam, i zajedno sa našim američkim interlokutorima, da ne ide dobrim putem. Uzalud je bilo: bio je gladan. Hteo je jesti iz svačijeg i svakog tanjira. I umesto da jednog dana ostane zapamćen kao čovek koji je povratio nezavisnost Crnoj Gori, ostaće upamćen u istoriji kao švercer cigareta i sponzor najvećeg šverca kokaina ikada u istoriji evropskog kontinenta - napisao je Knežević.

Konstatuje da je šteta i ističe da je pohlepa ogroman ljudski i Božji greh.


- Adio Milo. Sledi ti dugi put kroz poglavlja 23 i 24 pridruživanja EU, u prevodu, dugi i teški hod kroz pravosudni i kazneni sistam zemlje koju si stvarao - napisao je Knežević.

Nakon 34 godine vladavine i, kako navodi „24 godine besomučne pljačke Crne Gore (zemlju je počeo pljačkati 1998. kada je uzeo apsolutnu vlast, nota bene, ne pre)“ bili stihovi Miroslava Krleže, odnosno jedan: „Na zadnjoj štengi se penezi brojiju”.

- Za one koji ne razumeju kajkavski prevod ili pesničku finesu, prevod je: „Na poslednjoj stepenici našeg života prebrojimo koliko (zaista) imamo novca (ili vrednosti) - naveo je Knežević.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR