Glas Javnosti

KAKVA BRUKA! JAKOV MILATOVIĆ ŽESTOKO RAZOČARAO SRBE! Kosovo nezavisno, u Srebrenici bio genocid, živeo NATO, sankcije Rusiji!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Novoizbarani predsednik Jakov Milatović rekao je da je njegova pozicija po pitanju genocida u Srebrenici vrlo jasna, kao i da osuđuje sve zločine koji su se dogodili, a takođe u ovih pet dana od kako je odneo ubedljivu pobedu na izborima u Crnoj Gori, Milatović se osvrnuo na razne teme.

Podsetimo, Milatović je nedavno govorio i o Kosovu i Metohiji.

Na pitanje da li će sada odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore biti povučena, Milatović je rekao da je ona jasna.

– Nije realno da se očekuje otpriznavanje Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna – kazao je Milatović.

Takođe, Milatović je među prvima je čestitao ulazak Finske u NATO na svom Tviter profilu, uz poruku da se raduje jačanju NATO Alijanse.

Takođe, Milatović je izjavio da će ubrzati put svoje zemlje ka članstvu u EU i da će se držati njene političke linije prema Rusiji vezano za Ukrajinu!

Milatović je podsetio da, po pitanju Rusije, Crna Gora 100 odsto vodi spoljnu politiku EU i da će tako i ostati i naglsio da je njegova posvećenost EU u suprotnosti sa optužbama da je marioneta Moskve. Dodao je da je jedan od ključnih spoljnopolitičkih prioriteta ulazak Crne Gore u Evropsku uniju u narednih pet godina.

– Dakle, punopravna politika EU je ona koju Crna Gora treba da vodi u budućnosti, a posebno je važna sada kada je u pitanju ruska agresija na Ukrajinu… Ne postoji niko u Evropi, a u Crnoj Gori očigledno, ko može da podrži invaziju jedne zemlje na drugu suverenu zemlju – naveo je on.

Glas javnosti / Objektiv

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Mita u 07.04.2023 22:50:46 h
     0 
Ološ!